Garantia

Produsele comercializare de SRCPIESEAUTO.RO sun noi in ambalaj original interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de catre producatori si beneficiaza de garantie conform prevederilor Legii449/2003.Garantia se acorda la sediul inscris in certificatul de garantie.

Garanția este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepția situațiilor când se precizează altfel în certificatul de garanție comercială. Produsele comercializate de catre SRCPIESEAUTO.RO. sunt insotite de factura fiscala,bon fiscal (daca piesele sunt livrate cu curierul bonul fiscal va fi eliberat de catre acesta) si certificat de garantie
Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia este oferita produselor care prezinta defecte de fabricatie. In cazul in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia. Daca produsul nu este in stare de functionare asa cum s-a garantat,remediile vor consta in urmatoarea ordine : repararea,inlocuirea produsului sau daca acest lucru nu va fi posibil, restituirea pretului de cumparare.In nici un caz S.C. SERCOM CARMEN PROD COM S.R.L. nu va fi supusa platii oricaror daune ce depasesc pretul de cumparare al produsului.

Garantia este valabila cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de catre Registrul Auto Roman(R.A.R) pentru tipul de masina pentru care au fost achizitionate piesele cit si pentru lucrarile specifice inlocuirii pieselor.

Termenul maxim de remediare a garantiei este de 15 zile calendaristice si curge de la data la care unitatea specializata de service a luat la cunostinta de deficientele reclamate de consumator. Aceasta data coincide cu data la care produsul reclamat defect, insotit de cererea de solicitare a garantiei, a fost receptionat efectiv de catre unitatea specializata de service.In cazul in care sunt necesare verificari suplimentare si produsul trebuie trimis la producator atunci termenul de solutionare poate sa fie de 30zile de la data returnarii sau mai mult.

Piesele de folosinta indelungata beneficiaza de un termen mediu de garantie de 18 luni, incepand cu data inscrisa pe factura.

Piesele auto de folosinta indelungata sunt: arcurile, amortizoarele, ambreiajele, elementele de caroserie, sistemele de esapament, farurile si stopurile, pompele, piesele de motor, etc. Pentru a beneficia de garantie in cazul arcurilor,amortizoarelor,discurilor si tamburilor de frana ,este necesara achizitionarea si inlocuirea in pereche a acestora.

Piesele auto ce au caracter consumabil nu beneficiaza de garantie. Piesele cu caracter consumabil sunt cele din urmatoarele categorii:

 • filtre(de aer, de combustibil, de polen, de ulei, etc.)
 • becuri auto
 • lichide auto(solutii spalare parbriz, antigel, uleiuri, lichid de frana, aditivi)
 • stergatoare auto(parbriz, luneta, far, etc)
 • elementele de aprindere(bujii)
 • etc.

Cumparatorul care va reclama o situatie de defect in termenul de garantie va prezenta impreuna cu piesa/piesele in cauza, urmatoarele documente:

 • Factura de achizitie sau bonul fiscal emisa de catre S.C. SERCOM CARMEN PROD COM S.R.L.
 • Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare
 • Dovada efectuarii montajului intr-un atelier de reparatii autorizat de catre Registrul Auto Roman (R.A.R.) pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj)
 • In cazul compresoarelor de aer conditionat obligatoriu, copie factura achizitie filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au schimbat compresorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata.
 • Documentul emis de catre atelierul de reparatii autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana etc).
 • Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul
 • Reclamatie garantie care se elibereaza de catre vanzator(acolo unde este cazul)
 • Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza

SRCPIESEAUTO.RO nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • Piesa nu a fost achizitionata de la S.C. SERCOM CARMEN PROD COM S.R.L.
 • Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata
 • Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
 • Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator
 • Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
 • Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator
 • Automobilul a fost folosit în alte scopuri decât cel prevazut de constructor sau fost folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.)
 • Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura
 • Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.
 • Piesele prezinta o uzura normala (fireasca)

Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.

Plata transportului pentru produsele trimise în vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel:

 • de la client catre S.C. SERCOM CARMEN PROD COM S.R.L. – plata va fi efectuata de catre client;
 • de la S.C. SERCOM CARMEN PROD COM S.R.L. catre client – plata va fi suportata de catre vânzător.

Retur

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile.

Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza profesionistul (vanzatorul) cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris la adresa de e-mail sercomcarmen@gmail.com

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.

Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 10 zile de la primirea returului.

Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 10 zile.Piesele vechi la schimb trebuie sa fie curate si trimise in ambalajul in care a fost expediata piesa pentru care trebuie predata cea veche.

Returul se va face prin acelasi modalitate ca la expediere, curierat , la adresa: Str. Turda nr 131 BL 10A3 Parter (Magazin Piese Auto) sect 1, Bucuresti. Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport si pentru a proteja ambalajul original al acestora.

Nu se accepta la retur:

 • Produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice
 • Produsele care nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate
 • Produsele lipsite de accesoriile si componentele originale
 • Produsele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura
 • Produsele de origine comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau aceastea au fost comunicate eronat
 • Produsele comandate prin comenzi speciale, externe, pentru care s-a solicitat avans.
 • Module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri,butuci yala sau contacte cu cheie dedicate seriei de sasiu pentru care au fost comandate.
 • Lichide auto (uleiuri motor, transmisie, lichid frana, etc.)

DESPRE SRC

Obiectivul nostru este sa ne asiguram ca cerintele dumneavoastra sunt indeplinite in asa fel in cat sa deveniti un client fidel al magazinului nostru.

CONTACT

Str. Turda, Nr. 131, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 224 56 87
Mobil: 0744 638 112 • 0747 631 550 • 0758 046 712
Email: sercomcarmen@gmail.com
Cum Cumpar - Termeni si conditii